Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10787
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Haberler ve Yorumlar
BİR ULU ÇINAR DAHA ( NECDET SEVİNÇ) HAKKA YÜRÜDÜ
Bir Ulu Çınar Daha Hakk`a Yürüdü
 

Türk milliyetçiliğinin usta kalemlerinden Necdet Sevinç sabaha karşı Florance Nightangel hastanesinde hayatını kaybetti.

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören gazeteci-yazar Necdet Sevinç, dün kaldırıldığı hastanede bugün vefat etti.

Sevinç`in cenazesi yarın Fatih Camisi`nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı`nda toprağa verilecek.

 

-NECDET SEVİNÇ

 

1944 yılında Gaziantep`te doğdu. Gaziantep Lisesi son sınıf öğrencisiyken okul dergisine ``Allah`ın olmadığını`` yazan felsefe öğretmenine bir gazetede verdiği cevap sebebiyle okuldan uzaklaştırıldı. Bu olaydan sonra, Gaziantep`te başladığı gazetecilik mesleğini devam ettirmek için İstanbul`a gitti. Haber ve Durum gazetelerinde çalıştı.

 

1969`tan itibaren Bizim Anadolu, Hergün, Ortadoğu, Günaydın ve Kurultay gazetelerinde genel yayın müdürü ve köşe yazarı olarak görev yaptı. Yazılarından dolayı birkaç kez silahlı saldırıya uğradı. Hakkında en çok dava açılan ve yüzlerce yıl mahkumiyeti istenen yazarlarımızdan oldu. Asliye Ceza, Ağır Ceza, Devlet Güvenlik ve Sıkıyönetim Mahkemelerinde yargılandı.

 

1974 affıyla Bayrampaşa Cezaevi`nden çıktı. 12 Eylül 1980 müdahalesinde tekrar tutuklandı. 1987 yılı sonuna kadar iki kez Bayrampaşa Cezaevinde, iki kez Paşakapısı Cezaevinde olmak üzere; Silivri, Kastamonu/Daday, Erzincan/Tercan cezaevlerinde yaklaşık 5 yıl yattı.

 

Eserleri: Yazarını Kurşunlatan Yazılar, Sanık Yazılar, Tutanak, Ferman, Ülkücüye Notlar, Ajan Okulları, Gaziantep`te Türk Boyları, Osmanlının Yükselişi ve Çöküşü, Osmanlı`dan Günümüze Misyoner Faaliyetleri, Eski Türkler`de Kadın ve Aile, Osmanlılar`da Sosyo-Ekonomik Yapı, Arşiv belgeleriyle Tehcir, Ermeni İddiaları ve Gerçekler, Pontus`la Hesaplaşma, Duruşmalar, Acının Tadı.



Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.