Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1831
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10766
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 755
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Haberler ve Yorumlar
BATTAM`DAN KUTLAMA MESAJI

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı

 

Ata`mızın Samsun`a çıkışı, Ata`mızın doğum günü, İstiklâl`imizin doğum günü, Cumhuriyet`imizin doğum günü, Gençlik ve spor bayramı kutlu olsun. 

 

Ayrıca Hemşerimiz Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN doğumunun 100. yılı hürmetine kurulmuş, kısa adı BEBTTAB olan, Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği / Münih – Almanya Deneğimizin 30. yılı kutlu olsun!

 

Niçin “Bavyera Eyaleti Batı Trakya Aile Birliği”? 

 

Bilindiği gibi Bavyera, Almanya’nın en büyük eyaleti durumundadır. Münih Şehri ise Bavyera Eyaletinin başşehridir. Batı Trakya Türkleri Aile Birliği bu Eyalette ilk kurulan (22. 03,1981)  dernek olduğu için isminin başına eyaletin adını almış oldu. Dernek, ilk kurulma esnasında Yunalıların baskısından çekinerek adına Türk kelimesi ilave edilemedi. Derneğe TÜRK kelimesinin konulması yine kurucusu bulunduğu Dr. Özkan Hüseyin’e nasip oldu.

 

Böylece kurucusu bulunduğum  (Dr. Özkan Hüseyin) dernek sayesinde tüm Bavyera’ daki Batı Trakyalı hemşerilerimi bir çatı altında toplamayı başarabildik. Lindau, Nürnberg, (Lauf-Fürt-Herzogenaurach-Sweinfurt-Hof) Augsburg gibi, kasabalarda temsilcilik açtık. Buralarda “Kültürel Aile Geceleri” düzenledik. Daha sonra bu kasabalardaki temsilcilikler 1990’dan sonra Batı Trakya’dan gelen 2.  göç dalgası nedeniyle çoğalan hemşerilerimiz kendi aralarında dernekleşmeyi sağladılar. 

 

Bu gün bu derneklerde üye olan hemşerilerimiz bilmelidirler ki, (Bilmesi gerekenler zaten bilmektedir) Dr. Özkan Hüseyin’in buralarda unutulmayacak kadar sonsuz hizmetleri bulunmaktadır. Buralarda yaşanan olumlu ve olumsuz durumlar tekrar yaşanmasın ve gençlerimiz tarafından bilinsin diye, yeni çıkacak olan kitabımızda zaten yer verdik.

 

Bu amaçla kurulmuş dünyada eşi ve benzeri olan, başka bir “BATI TRAKYA TÜRKLERİ DERNEĞİ” bulunmamaktadır. Aksini iddia edenler varsa buyursunlar bir araştırma yapsınlar. Kurucusu bulunduğum ve bu güne kadar bu derneğimizin yaptığı faaliyetleriyle gurur duydum ve halada gurur duymaktayım. Bu güne kadar hiçbir derneğimizi de küçümsemedik. Tabii gurur duymaktayım derken sadece ben değil, derneğimizin üyeleri ve Batı Trakya Türklüğü davansa gönül vermiş, Tüm Dünya Türklüğü  (Türk Dünyası) gurur duymaktadır.  

 

Hemşerimiz Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜMÜZÜN 100. yılı hürmetine kurulan bu dernek sayesinde, Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi,  (AGİK) AGİT, FUEV, Helsinki İzleme Komitesi ve daha birçok İnsan Haklarını savunan teşkilatların toplantılarına katılarak, Batı Trakya Türklerinin sorunlarını bu kurumlara iletti ve bu kurumların dikkatleri Batı Trakya’ya çekti.

 

Ayrıca uluslar arası araştırma kongreleri, paneller ve konferanslar düzenleyerek Batı Trakya Türklerini bilgilendirdi, araştırmacıların önünü açtı, Batı Trakya’nın bilinmeyen konularını meydana çıkarıp kitaplaştırdı ve dünya kamuoyuna kazandırdı. Şu anda bu kitaplarımızı dünya ilim merkezlerinde ve kütüphanelerinde bulmak mümkündür…

 

Batı Trakya Türkleri deyince akla mücadeleci ve öncü dernek olarak akla bu dernek (BEBTTAB) gelmektedir. Avrupa Batı Trakya Türk Dernekleri Federasyonu da bu DERNEĞİMİZİN gayretleriyle 28.02.1988 de kuruldu… Batı Trakya Türklerine bir üst kurul olarak kazandırdı ve bu eserini Dünyadaki Batı Trakya Türklüğüne armağan etti.

 

Dernek ilk kurulduğundan 1986 yılına kadar içine kapalı bir seviyede faaliyet gösterdi. Birçok kültürel geceler düzenledi ama bu etkinlikler basında hiç yer almadı. Daha doğrusu basından hep saklanıldı ve basın davet edilmedi. Son yıllarda Dr. Özkan Hüseyin’in girişimleriyle bir gazete ve dergide yer alan haber de derneğimizin sonunu getirmiş oldu.

 

Vay efendim Yunanlılar bu durumdan haberdar olmuşmuş gibi rahatsızlıklar ortaya atıldı. Bu rahatsızlıkları ortaya atan kişi ve kişiler zaten Yunan kahvelerinde her gün Yunalılarla beraber derneğimizi konuşuyorlardı. Derneğimizin kapanması için, imza toplama girişiminde bulunmuşlardı. Yunalıların, derneğimizin ilk kuruluşundan dahi haberi vardı.  Zaten derneğimizin ilk genel kurulu bir Yunan kahvesinin salonunda yapıldı. Dernek 1986 olağan genel kurulunda (seçiminde) ortada kaldı ve fesih (Kapatma) kararı alındı.  Mal varlığı kime verilmesi konusunda kongre başkanı tarafından gündeme getirildi ve komisyon oluşturuldu. Komisyon Derneğin mal varlığının kime verilmesi hususunda fikir üretti. Ama yapılacak bir şey yoktu. Derneğin Fesih ile ilgili maddesinde, dernek fesih esnasında mal varlığı “Alman Kızıl Haçına” verilecektir ibaresi yer almaktadır. Bu da demek oluyor ki, mal varlığı “Kızıl Haça” verilecektir. Bu da gayet doğru bir seçim, çünkü yaşadığımız ülke Almanya. 

Her şey ortada kalmıştı. Bir kurtarıcıya ihtiyaç vardı. Yunan korkusu etrafı sarmıştı. Bu kurtarıcı kim olmalıdır, diye düşündüm. Arkadaşlarımı teker teker gezdim ve ne yapılması hususunda fikirlerini aldım. Herkes suskundu. Ama her şey bitmiş demek değildi. Bir öndere ihtiyaç vardı. Arkadaşların bana verdiği güven sayesinde bu görevi üstlendim.

 

Kongre başkanından tekrar söz hakkı talep ettim. Derneğin tekrar açılmasını gündeme getirdim ve genel kurula kabul ettirdim. Aday oldum, başkan seçildim, böylece yeni bir çağın başlangıcını başlatmış olduk. Korkanlar kaçtı biz kalanlarla yola devam ettik ve bu günlere geldik.

 

 İlk işimiz dışarı açılmak ve kamuoyu oluşturmak oldu. Yerel ve genel basına yazılar yazdık. Yunanistan da yayınlanmakta olan (“Almanya’daki Batı Trakyalı Kardeşlerimizin Faaliyetleri Nasıl Takdire Şayan Olmasın”) yaygın ve saygın AKIN gazetesi bu faaliyetlerimize iki sayfa yer ayırdı. Böylece yerel ve genel basın sayesinde tüm faaliyetlerimiz dünya kamuoyunda yer aldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

 

Ayrıca, Almanya’da ilk Batı Trakya Spor Takımı, Batı Trakya Camii, Batı Trakya Folklor Ekibi, Batı Trakya Türkünün Sesi Korosu, Araştırma Merkezi, Bilgi ve Bilgisayar Merkezi, Batı Trakya Kütüphanesi, Batı Trakya Gençlik Merkezi, Batı Trakya Türk Evi gibi birimleri kurdu ve faaliyete geçirdi. Ayrıca SESİMİZ ve MECLİS adlı bülten çıkardı. 

 

Dernekten 1990 yılında demokrasi adına kopmalar oldu. Dernekten kopanlar 2. göç dalgası nedeniyle Yunanistan’dan yeni gelen hemşerilerimiz ile birleşerek aynı çatı altında bir binada iki ayrı odada 2 ayrı dernek haline gelindi.

 

Böylece arkadaşlarımızla dayanışma içinde olacağımız yerde sanki kendileri Yunanlıymış gibi bir tavır takınarak faaliyetlerimizi engellemek için ellerinden geleni yapmaktan geri kalmadılar. Kendilerince güya amaçları Derneğimizi (BEBTTAB) kapatmakmış. Bu günlerde birlikten bahsedenler kendilerinin bölücü olduklarının bile bilincinde değiller. Birlik isteyenler, birlikten koptukları yere geri dönüp birliği sağlayabilirler. Yıllardır demokrasi adına işlenmiş olan bir ayıp da böylece giderilmiş olur.

 

Ağustos 1994 yılında Derneğimize meçhul kişiler tarafından Molotof kokteyl atılarak yangın çıkartılmış ve derneğimiz 70.000 DM zarara uğratılmıştı. Ayrıca var olan manevi değerlerimiz, dokümanlarımız da yanıp kül olmuştu. Daha neler neler… Bunları yeni yayınlanacak olan kitabımızda okuyarak öğrenmiş olacaksınız.

 

Şu günlerde yine garip garip oyunlar sergilenmektedir bu derneğimiz üzerinde. Senaryo malum!!! Tiyatro oyuncuları kim olduklar da ortada belli. Amaç güya kendilerince Münih’teki bölünmüşlüğü gidermekmiş.  Bu oyunu oynayanlar gittikleri yerlerdeki derneklerde itibar göremeyince hemen 2. dernekler kurdurmaktalar. Önce kendi egoları için milleti parçaladıkları yerlerdeki dernekleri ve milleti bir araya toplasınlar bu tiyatro oyuncuları. Münih’teki iki dernek arasında bir sorun yok. Üstelik kimse kimseyi de zorla bir yerde tutmuyor. İsteyen istediği, dilediği yere gidebiliyor ve gidebilir de. Bu da demokrasi gereğidir.

 

Ama daha önce yazdık ya bu dernek başka bir dernek, diğer derneklerden farklı bir ayrıcalığı var. Yani “Atatürk’ün doğumunun 100. Yılı hürmetine kurulmuş” bir dernek. Her yerde itibar görüyor. “Batı Trakya Türkleri Araştırma Merkezi” (BATTAM) cayır cayır çalışıyor. Seminerler, açık oturumlar, konferanslar, (Bilgi Şöleni) sempozyumlar, kitap yayınları, bilimsel uluslararası araştırma kongreleri, şiir etkinlikleri, yut içi yurtdışı etkinlikler ve geziler düzenliyor. Yunalılara göre bu dernek hemen kapatılması gereken bir dernek. BATTAM Başkanı Dr. Özkan Hüseyin’in de önü kesilmesi gerekirmiş. Öyle ya… Bazı çevrelere göre BATTAM’ın da kapatılması gerekmekteymiş… Yunanlılar bu “Araştırma Merkezimiz”den de çok rahatsızmışlar. Bunu için içimizde sinsice çaba sarf edenler de tarafınızca bilinmektedir.

 

Yunalıların bunu kendileri yapmaya cesaret edemedikleri bir gerçek. Peki, bunu kime yaptıracaklar. Elbet de bizim tiyatro oyuncularına. Her nedense bu tiyatro oyuncuları Batı Trakya Türkleri konulu ve menfaati icabı oyunları sahneye koyup sergileyecekleri ve oynayacakları yerde, kendi değerlerini koruyan dernekleri ve kişileri hedef almaktadırlar. Bunları “Karamanın koynu Yunanın Yeni Oyunu” başlıklı makalemizde ele almıştık.

 

BU oyunlara karşı, 2009-2010 yılı BABTTAB Yönetim Kurulu ve BATTAM adına Dernek Başkanı Sinan İsaoğlu’nun yaptığı açıklama ve 28.02.1988 tarihli mektubu çok dikkat çekicidir.  Tarihe ışık tutan bu mektuba da yeni kitabımızda yer verdik.

 

Münih’teki Batı Trakyalılar, BEBTTAB, BATTAM üyeler, sevenleri, yönetim kurulu ve kendini Türk hisseden herkes bu derneğimize sahip çıkmıştır ve çıkacaktır da.  ATATÜRK’ÜMÜZÜN DOĞUMUNUN 100. YILI HÜRMETİNE KURULAN BU DERNEĞİMİZ ATATÜRKÜMÜZÜN İFADE BUYURDUĞU GİBİ “BU CUMHURİYET” İLELEBET YAŞAYACAKTIR.  ELBETTE BUNA BATI TRAKYA TÜRK GEÇLİĞİ SAHİP ÇIKACAKTIR.

 

Bunun aksini iddia edenler ise, kara bir leke olarak oldukları şekilde tarihe havale edilecektir.

Saygılarımızla Kamuoyuna duyurulur

 

BATTAM İletişim Merkezi

Battam1995@gmail.com

www.battam.org




Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.