Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10219
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2294) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (426) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (850) | Tarım (149) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (543) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (624) | Türk Dünyası (892) | Şiir (77) | Sağlık (186) | Diğer (3432) |

Görüş bildirebileceğiniz Dış Politika konuları
Irak`ın kuzeyinde yapılan sınır ötesi harekat ne olmalıdır? (5)
Barzani mi daha tehlikeli PKK mı? (15)
Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimiz nasıl olmalıdır? (199)
ABD ve İsrail ile ilişkilerimiz nasıl olmalıdır? (279)
Türk Dünyasıyla ilişkilerimiz yeterli mi ?hedef ne olmalıdır? (5)
Beşli Shangay örgütü ile ilişki kurmalı mıyız? (110)
Dış politika ile ilgili diğer konular (1681)


Dış Politika - Dış politika ile ilgili diğer konular konusu hakkında görüşler
Ömer ÖZKAYA - (Ziyaretci) 17.11.2016 21:49:24

İngiltere`nin Geleceği (3-4) 

İngiltere`nin Geleceği (3) 
Almanya, Kadim Bilgi`de kaydettiği gelişmeyi önemli ölçüde ``iyi niyet´´ine borçlu. Diğer insanlar ve milletler hakkında iyi niyet sahibi olmak, art niyet taşımamak, ``kötü´´yü kalpten uzak tutmak, Kadim Bilgi`den azami ölçüde istifade edebilmenin şartlarından.  
Almanya, Mezopotamya ve Hindistan`da yaptığı arkeolojik kazılarda Kadim Bilgi`ye ilişkin önemli veriler elde etti. Almanya`yı Almanya yapan, Hint Mitolojisi`dir. İngiltere ise bu bölgelerin daha ziyade kaynaklarını sömürmekle meşgul oldu. Almanya diğer Avrupa güçleriyle karşılaştırıldığında bu anlamda daha temiz bir sicile sahiptir. Kadim Bilgi, Almanya`nın en önemli bilgi kaynağı. Bilgi, modern dünyanın Tanrı`sı gibi. Kadim Bilgi, Almanya`nın yücelmesinde önemli pay sahibi. İngiltere, Kadim Bilgi`yi önceleri iyi niyetle kullandı. Amerika hâlen, Almanya`nın Kadim Bilgi`yle ilişkisini çözme çabasında ve Kadim Bilgi`yle irtibat peşinde. 
``Yeni Koçbaşı´´ olarak kullanılmak istenen Almanya, Fransa`nın maceralarının başına açtığı sorunların farkında, dolayısıyla Almanya temkinli olmak zorunda. Fransa dünya liderliği hayali yolunda imparatorluğunu kaybetti. Fransa, İngiltere`yi liderliğinin önünde engel olarak görüyordu. İngiltere, Fransa`ya; Almanya`ya karşı ittifak yapma önerisinde bulundu. 
Bu gelişmelerden yıllar sonra, 1934`te, üç Alman uzman Dr. Kurt Koehler, Dr. Oluf Köllmann ve Dr. Wilhelm Eilers tarafından Alman devleti için kaleme alınacak ``Nüfuz Mıntıkaları Politikası´´ başlıklı bir raporda da ``İngiltere, Rusya, Kuzey Amerika ve Fransa, dünyanın çeşitli bölgelerini, politik, ekonomik ve kültürel bakımdan kendi nüfuzu altına almaktadır. Böyle büyük nüfuz mıntıkalarının teşekkülü ve genişlemesi karşısında Almanya seyirci kalamaz. Almanya`nın da kendisi için kuvvetlerini harekete geçirmesi kendi mevcudiyetini muhafaza için bir zarurettir&8230; Harpten evvel olduğu kadar şimdi de bu bir hakikattir: Avrupa`daki düşmanımız Fransa, bütün dünyadaki düşmanımız ise İngiltere`dir´´ denecekti (Kaynak: T.C Başbakanlık Arşivi, Nisan 1934 tarihli rapor - 030 10 231 558 9 numaralı dosya). 
Fransa, Londra`nın Almanya`ya karşı ittifak yapma önerisini kabul etti ama bir taraftan da kendi planını takip etti. İngiltere olup-bitenlerin farkındaydı, Londra`daki Kadim Bilgi`yle irtibatlı bazı mahfiller harekete geçti. Rakiplerini affetmeyen İngiltere, Fransa`yı hedefine koydu. Londra, Paris`i İspanya-Sevilla`ya saldırttı. Almanya, İngiltere`nin planından haberdardı. Fransa, Sevilla üzerinden Akdeniz`in giriş kapısı Cebel-i Tarık Boğazı`nı tutmak, İngiltere`nin Hindistan yolunu tıkamak istiyordu. Bu istek gerçek miydi, yoksa bir örtü müydü, hedef gerçekten İngiltere miydi? 
Yarın devam edelim.
İngiltere`nin geleceği (4)
Fransa, Sevilla üzerinden Akdeniz`in giriş kapısı Cebel-i Tarık Boğazı`nı tutmak, İngiltere`nin Hindistan yolunu tıkamak istiyordu. Bu istek gerçek miydi, yoksa bir örtü müydü, hedef gerçekten İngiltere miydi? Almanya, Fransa`nın bu amaç uğrunda yok olacağını tahmin ediyordu. Paris hayallerinin esiri olmuştu. Almanya, Paris`in kendi kendine başına bela açtığının farkındaydı. Londra da, Sevilla`nın Almanya için yalnızca bir sayfiye şehri olmadığını biliyordu. Almanya Paris`in Sevilla`yı, aslında İngiltere`nin Hindistan yolunu kesmek için tutmadığını, Fransa`nın Sevilla`yı elinde tutarak kendisini kuşattığını görüyordu.  
Bu süreçte İngiltere, Paris`i, Paris`in çok güvendiği kanallar üzerinden manüple etti. Berlin olup-bitenlerin farkındaydı. Aslında tüm taraflar her şeyin farkında ama önünü alamadıkları bir sürecin içindeydiler, Londra hariç! En az beş ayağı olan bu oyunu, kurgulayan ve yöneten İngiltere`ydi. 
Almanya, Paris`in yalnızca Cebel-i Tarık`ı tutmak için orada olmadığını biliyor ve İngiltere`nin kendisine tuzak kurduğunun farkındaydı. İngiltere oyunu çok güzel kurmuştu, ta ki Almanya, Fransa`ya karşılık vermeyeceğini açıklayana kadar! İngiltere, Almanya`nın Fransa`ya savaş açmasını kurgulamıştı. 
Almanya, Fransa`nın; İngiltere`nin tuzağına düştüğünü biliyordu. Almanya, Londra`nın kurgularının boş çıkması için yalnızca savaş açmamakla yetinmedi, istihbarat operasyonlarıyla İngiltere`nin planlarını deşifre etti. Almanya, Londra`ya göre; Fransa`ya savaş açacak, Londra böylece iki düşmanından kurtulacaktı. 
İngiltere, Almanya`nın planlarını deşifre etmesine bir suikastle karşılık verdi. ABD`de yerleşik bir Alman şirketinin kurucusu Echard Vizach öldürüldü. Vizach, Alman istihbaratının Amerika`daki en nitelikli elemanıydı. ABD, Vizach üzerinden, İngiltere`nin planlarının deşifre edilmesinde Almanya`ya yardım ediyordu. Bu suikastle İngiltere, hem ABD`yi hem de Almanya`yı aynı andan uyarmış oluyordu. 
Almanya, Londra`nın planlarını deşifre etmenin bedelini ağır ödedi. Vizach, Almanya`nın çok uzun yıllar süren emeklerinin ürünüydü. Vizach aslen Türk`tü. Londra, Vizach`ın bilgilerine sahipti. Almanya, Vizach`i çocukken almış, yetiştirmişti. Vizach, İstanbul doğumluydu, raporlarının bir nüshasını da İstanbul`a gönderirdi. Vizach, Almanya`nın 50 yıllık çalışmasının ürünüydü. Almanya, Vizach`ı Paris`in niyetlerine kurban verdi. Yalnızca Vizach değil, Türk istihbaratının Zürih`teki varlığı da deşifre oldu. Paris, Almanya`nın 50 yıllık emeğini boşa çıkarttı&8230; Perşembe günü devam edelim. 


Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.