Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10219
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2294) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (426) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (850) | Tarım (149) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (543) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (624) | Türk Dünyası (892) | Şiir (77) | Sağlık (186) | Diğer (3432) |

Görüş bildirebileceğiniz Dış Politika konuları
Irak`ın kuzeyinde yapılan sınır ötesi harekat ne olmalıdır? (5)
Barzani mi daha tehlikeli PKK mı? (15)
Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimiz nasıl olmalıdır? (199)
ABD ve İsrail ile ilişkilerimiz nasıl olmalıdır? (279)
Türk Dünyasıyla ilişkilerimiz yeterli mi ?hedef ne olmalıdır? (5)
Beşli Shangay örgütü ile ilişki kurmalı mıyız? (110)
Dış politika ile ilgili diğer konular (1681)


Dış Politika - Dış politika ile ilgili diğer konular konusu hakkında görüşler
Ali KARANİ - (Ziyaretci) 31.01.2021 11:43:13

İngiltere – İran - Hindistan - Çin & Amerika - İsrail - Rusya – Türkiye – AB…

İngiliz aklı projeyi hazırlar, Amerikalılar uygular cümlesi, dünyanın batısında kalan kısmının getirildiği uçurumun kenarını en kısa yoldan özetleyen cümle olacaktır.
Birde dünyanın doğuda kalan kısmı var ki o kısmını anlatmayada sıra gelecek…
Çatışmalar ve pay kapma zaviyesinden bakıldığında, VİP seviye diyebileceğimiz bu ilişkiler ağında hiçmi çıkar çatışması olmaz diyerek bir soru da biz sormuş olalım...
İngiltere – İran - Hindistan - Çin & Amerika - İsrail - Rusya – Türkiye – AB…
Dünya sahnesinde ortaya koyulan senaryoda etki sahibi bu ülkelerin, anlaşabildiği veya çelişkiler yaşadığı zamanlar ve coğrafyalar hep olagelmiştir.
Amerika, batıda kalan dünya düzenini, İngiliz aklı ile hazırlanmış olan proje kapsamında hamleler yaparak kurgularken, etki sahibi diğer ülkelerin, yapılan bu hamleler karşısında kendi çıkarları adına karşı çıkmaları veya yine kendi çıkarları gereği eşgüdümlü hareket etmiş olmalarını denge kurma çalışmaları olarak adlandırabiliriz.
İngiliz akıl yapısının ABD üzerinde etkisi inkar edilemezken, Siyonist akıl yapısınında ABD üzerinde ciddi bir etkisi olduğunun, Lobi faaliyetleri veya ABD’nin İsrailden vazgeçememesi incelenirse net bir şekilde görülecektir.
İngiltere ile İsrail arasında sonu gelmez uzlaşmazlık acaba bu çelişkiden dolayımı oluşmuştur diye sormadan edemiyor insan değil mi.?
Birleşik Devletler Kongresi (United States Congress), Birleşik Devletler federal hükûmetinin iki meclisli yasama organıdır ve iki bölümden oluşur.
Hatırlarsanız, Obama`nın başkanlık yaptığı dönemde Washington`u ziyaret edecek olan İsrail Başbakanı Netanyahu`yu kabul etmeyeceğini açıklamış olması ve buna rağmen Netanyahunun kongrede konuşma yapabilmiş olması dikkatleri çeken bir gelişmeydi.
Acaba, çok önceleri gizliden başlatılan İngiliz aklı projeyi hazırlar, Hindistan&Çin uygular konseptinin, dünyanın batı kısmınada el atma hazırlandığında olduğunun farkına varmış olan Netanyahu, bu durumu ifşa etmek için böyle bir emirvaki yaparak fay hatlarının kırılmasını mı hedeflemiştir bu hamlesi ile ne dersiniz.?
Sorular, sorular, sorular…
İngiltere ve ABD, kendi aralarında yaptıkları derin anlaşma sayesinde dünya düzeninin batıda kalan kısmını şekillendiriyorlardı.
Durup dururken nereden çıktı bu İngiliz aklı projeyi hazırlar, Çin&Hindistan uygular sorusuna gelmeden önce olaylara birde farklı pencereden bakalım isterseniz…
İngiltere, birinci ve ikinci afyon savaşlarında Çin’e karşı kazandığı galibiyet ile zaten Çin ekonomisi üzerinde etki sahibi değilmiydi.?
I. Afyon Savaşı 1839-1842`de, Çin ile İngiltere arasında oldu. II. Afyon Savaşı 1856-1860 arasında ise Fransa ile İngiltere, Çin`e karşı birlikte savaşmadılar mı.?

Tarihte biraz daha gerilere 1600 lü yıllara gidelim isterseniz…
Çay, batının tanımasından çok evvel Çin`de "royal" (krallara özgü) bir içecek kabul edilir, ancak gümüş karşılığında alınıp satılabiliyor. Tabi bu, o devrin ticaret devi ingiltere`nin (kısacası the east india company`nin) işine gelmez.
Bu yüzden Çin`i hindistan`da ürettikleri afyon ile tanıştırıp tonlarcasını ülkeye sokarak koca bir milleti afyon bağımlısı haline getirirler, bir süre sonra da resmi görevlileri rüşvetle besleyerek afyon karşılığı çay ithal etmeye başlarlar.
Modern anonim şirketlerin anası bir dev, 1600`de kurulan İngiliz Doğu Hindistan Kumpanyası’nın
250 yıldan fazla süren varlığı döneminde elde ettiği büyüklük, günümüz bilişim ve petrol şirketlerinden onlarca kat fazla olduğu ifade edilmekte.
Bu servet, Hindistan`ın içinin boşaltılıp bir imparatorluk başkentine dönüşecek Londra`ya taşınması ve insanlık tarihinin en büyük ticari sır ve kültür hırsızlığına cüret edilip Çin`in çayının çalınmasıyla elde ediliyor.
Açlıktan, sefaletten, sömürüden ölen milyonlarca Hintli ile afyona alıştırılan bir o kadar Çinliyi ise sadece teferruat olarak gören şirket, kendi çıkarlarıyla devletin çıkarlarının aynı olduğu konusunda devleti daima ikna ediyor. Rakipleri için yeterince caydırıcı olan 154.500 kişilik askeri güç ile sömürge savaşlarında Britanya İmparatorluğu`na hizmet ediyor. Bir devletten farkı sadece bir anonim şirket olması olarak belirtiliyor.

Aslında herkesin sorgulaması gereken soru şöyle olmalı.
İngiltere 1600 lü yıllarda hindistanda, 1800 lü yılların ortalarında Çinde başlattığı girişimler sayesinde sahip olduğu güç ile birlikte, bugün batıya Karşı bir cephe geliştirmeyi ‘’Bir kuşak Bir yol’’ projesi ile başlatmıştı da bundan dolayı ABD’nin derin yapısı İsrailden yana tavır mı koymuştu.?
Netanyahu gelen bu tehlikeyi görmüş olacakki, YANİ; İngiltere ve ABD arasında yapılan anlaşmayı doğudan gelen gücün ortadan kaldıracağı potansiyelini görmüş olacakki, İngilterenin ABD ile arasının açılacağına dikkatleri çekercesine durumu tetiklemiştir diye okumak mümkündür.
Bu durum İngiltere ile ABD arasında yapılan anlaşmanın feshi anlamına mı gelmektedir.? Diye insan sormadan edemiyor değil mi.?
Sözün Özü…
İngiltere, ABD nin tek başına dünyayı düzenleyecek global bir aktör olmasına asla izin veremez.
Çünkü çok daha öncesinden hazırlanmış ve başlatılmış olan ve dünyanın doğuda kalan kısmını düzenleyen güçte aynı hevesle dünya sahnesinde yerini almak istiyor…
Konu yine gelip İngiliz aklı ve Siyonist sermaye arasındaki olası bir iktidar mücadelesinde kilitlenip kalıyor.
Dünyanın doğu ve Batı olarak ayrı ayrı düzenlenmesi için Projeler üreten İngiliz aklı ile ortakları olarak görebileceğimiz (siyonistlerin) sermaye sahiplerinin, projelerin tamamlanması ve final kısmına geliniyor olması hasebiyle, liderliği kimin yapacağı ve dünya hakiminin kim olacağı çatışmasının yaşandığı süreç doğal olarak başlamış durumdadır diye okuyabiliriz.
Doğudan gelen Güç ile Batıdan gelen güç merkezlerinin hamleleri, birbirlerinden alan kapma mücadelesine dönüşürken, durumun kontrolden çıkmak üzere olduğu gerçeği ile de insanlık karşı karşıya kalmaktadır.
Aslında bu durumdan kurtulmanın kolay bir yolu var…
Özel şirketleri kanunlar önünde kısıtlayan kararlar alınmasın diye zayıflatılarak etkisizleştirilen devlet mekanizmaları, sanki çaresi yokmuş gibi gösterilen durumdan insanlığı kurtarabilme imkanına sahiptirler.
Bilinmesi gereken tek gerçek; Özel şirketler olmazsa devletler yıkılmaz.
Lakin devletin verdiği destekler olmazsa, Özel şirketlerin esamesi bile dünya mücadele arenasında okunamaz.
Bundan dolayı; İnsanlığın inandırılmaya çalışıldığı özel şirketlerin kutsallığı saçmalığına acilen bir son vermek gerekmektedir.
İsrail, Netanyahu ile duruma parmak basmıştır. Başlattığı bu hamlenin devamının gelebilmesi için bölge ülkelerini sıcak ilişkiler içine sokacak diğer hamlesini de yapması gerekmektedir.
Öyle ya; Madem bir hamle yaptın devamını getir Sayın Netanyahu…
Aksi takdirde ‘’TÜM YOLLAR LONDRAYA ÇIKACAK’’
Son Söz;
Her ülke kendi içinde hem kendisine yetecek, Hemde komşu ülkelere yardımda bulunacak üretim potansiyeline sahiptir ve bu durum bin yıllardır insanoğlunun üretimi ile gerçekleşmektedir.
Saygılarımla.
Ali Karani.


Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.