Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10218
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2294) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (426) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (850) | Tarım (148) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (543) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (624) | Türk Dünyası (892) | Şiir (77) | Sağlık (186) | Diğer (3432) |

Görüş bildirebileceğiniz Dış Politika konuları
Irak`ın kuzeyinde yapılan sınır ötesi harekat ne olmalıdır? (5)
Barzani mi daha tehlikeli PKK mı? (15)
Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimiz nasıl olmalıdır? (199)
ABD ve İsrail ile ilişkilerimiz nasıl olmalıdır? (279)
Türk Dünyasıyla ilişkilerimiz yeterli mi ?hedef ne olmalıdır? (5)
Beşli Shangay örgütü ile ilişki kurmalı mıyız? (110)
Dış politika ile ilgili diğer konular (1681)


Dış Politika - Dış politika ile ilgili diğer konular konusu hakkında görüşler
Ali KARANİ - (Ziyaretci) 28.12.2022 13:11:23

Avrupa`nın eksen kayması ABD`yi tedirgin etti

Algılarımıza giydirilen deli gömleğinden kurtulmak ve artık yeni şeyler söylemek gerek.!
Neden mi.?
Ezberletilen içi boş bilgiler sayesinde, batının değirmenine su taşıyan öğretiler ile birlikte oluşturulan algılarımız, yaşadığımız sorunların çözümlerini de hep o öğretilmiş algılar üzerinden bulmaya çalışıyor maalesef.
Çözümsüzlük diye bir şey yoktur, sürekli devam eden kısır döngüler vardır sadece. Şayet bu döngüler kırılmaz ve çemberin dışına çıkılmaz ise sömürü ve köleliğin devam etmesi yine kaçınılmaz olacaktır.
Bu da demek oluyor ki; Coğrafi zenginliklerimiz yine başka coğrafyaların zenginleşmesi ve çıkarları için kullanılmaya devam edilecektir.
Bu durumu tersine çevirebilecek güçlü bir potansiyele sahip olan Türk devletleri Teşkilatı, emin adımlarla kendi rotasında devam ederken, Türk devletleri Teşkilatının davetkar birlikteliğini oluşturan çekirdek çemberdeki Ülkelere yeni katılımlar da kesinlikle gerçekleşecektir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin idari sistemi, Türk usulü Başkanlık mıdır, Cumhurbaşkanlığı mıdır tartışmaları arasında devam ederken, Başbakanlığın Külliyeye vakumlanarak tasfiye edilmiş olması misali, zamanı geldiğinde Cumhurbaşkanlığı makamının da Türk devletleri teşkilatı üst idari kuruluna vakumlanması kaçınılmaz olacaktır.
Böylelikle Türk devletlerinde yerel yönetimlerin önemi ve etki alanlarının artırılması zorunlu bir hal alacaktır ön görüsü, hiçte yanlış bir ön görü olmasa gerek... Ne dersiniz.?
Devam edelim.!
Sistem kurup sağlıklı bir rotada kalmasını sağlayabilmek için günümüz dünyasında askeri bir güce sahip olmak, olmazsa olmazlardandır.
Yanisi;
Var olabilmenin dayanılmaz cazibesinin altında, etkili olan askeri bir güç yatmaktadır.! Kurduğumuz bu son cümlenin ardından konumuza yatay geçiş yaparak devam edelim isterseniz.
Türkiye’de ve dahi coğrafyamızda normalleşmenin önünü açabilmek adına başlatılan barış sürecindeki fırsatları, kendi etki alanını genişletmek adına reddeden ‘’PKK’’, coğrafya sakinlerinin dışlayıcı reflekslerini kendi üzerine çekme pahasına olsa da bu tavrından vazgeçmedi.
Daima Silahlı bir güç olarak kalmayı tercih eden ‘’PKK’’, böylelikle Batı kampı tarafından kesintisiz olarak destekleneceğinin hesabını yapmakla birlikte ‘’faaliyetlerini’’ devam ettirmektedir.
Ancak, Türk devletleri teşkilatı bünyesinde oluşturulan askeri yapının türbülansı karşısında direnç gösterebilme gücüne sahip olmayan PKK, artık ya belli sınırlar içerisine çekilecektir ya da batı sınırları içerisinde yaşayan Kürt nüfusun, PKK&PYD bünyesine katılması yönünde çalışmalar yapılarak, Avrupa’dan tersine göçün başlatılması söz konusu olacaktır diye düşünenlerden olduğumuzu belirtmekle birlikte, bu ön görü şimdilik hâkim kanaat olarak görülmektedir.
Tarihin sayfalarına not edilen bilgilere bakalım biraz;
Avrupa’da ikamet eden Yahudileri İsrail’e göç ettirebilmek için Musevi Türkler, Avrupa’nın ortasında soykırıma uğradı. Bu soykırımdan korkan Yahudi nüfus Avrupa’yı terk etmek zorunda kaldı.
Benzer bir senaryonun Fransa’da sahnelenerek, Avrupa’daki Kürt nüfusun tersine bir göçe zorlanması söz konusu olabilir mi diye, İnsan sormadan edemiyor öyle değil mi.?
Tarih tekerrür ettirilerek, Avrupa’da ikamet eden Türkler hedef tahtasına oturtulur mu.? Diye de biz buradan sormuş olalım.!
Baksanıza, Almanya da darbe şüphelisi olanlara yapılan tutuklamalar, Naziler hortlatılıyor diye manşetler atan medya, Fransa’da sarı yelekliler, Avrupa Ordusu kurulmalıdır narası atanlar, NATO’nun beyin ölümü gerçekleşmiştir diyenler gibi dillendirilen tüm bu devinimler, Avrupa kıtasında başlatılmak istenilen büyük değişimin habercisi olarak okunmalıdır.?
Etki merkezini Türk Dünyasının (Asya’ya) ortasına taşıma kararını mecburen alan ekonomiyi takip ederek kopmamak adına rota değişikliğine giren, başta Almanya (Alman İmp.) olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinde çeşitli hareketlenmelerin başlatılmış olması kaçınılmaz bir durumdur.
‘’Avrupa’nın eksen kayması Amerika’yı tedirgin etti’’ başlıklı makalemizde bu durumu anlatmaya gayret etmiştik.
Son Söz;
Küçük türbülansa sahip uçaklar, çok yüksek türbülans sahibi uçakların etkisi altına girmek zorundadır.
Bundan dolayı, Güç merkezini değiştiren ekonomiyi hem takip edebilmek hem de o ekonominin içinde etki sahibi olmak isteyen Avrupa, deniz ticaret yollarını tamamen kontrolü altında tutan ABD’nin etki alanından çıkarak uzaklaşmak istemektedir.
Avrupa, diğer taraftan karayolu ile yapılan ticaret ağında yer alabilmek için manivela olarak kullanmak istediği ‘’PKK’yı’’ daha etkili bir yapıya kavuşturma yoluna da gidecektir.
Fransa da başlatılan (PKK protestoları) hareketlenme, hedef şaşırtmak adına yapılmış küçük bir hamledir. Asıl Almanya’daki hamleleri sıkı takip etmek elzemdir.
Saygılarımla.
Ali Karani.
https://www.dikgazete.com/yazi/avrupanin-eksen-kaymasi-amerikayi-tedirgin-etti-makale,761.html-761.html


Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.