Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10207
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2290) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (424) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (849) | Tarım (147) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (543) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (624) | Türk Dünyası (891) | Şiir (77) | Sağlık (186) | Diğer (3430) |

Görüş bildirebileceğiniz Diğer konuları
Görüş bildirmek istediğiniz diğer konular (3430)


Diğer - Görüş bildirmek istediğiniz diğer konular konusu hakkında görüşler
Ömer ÖZKAYA - (Ziyaretci) 16.02.2017 19:53:59

Genetik Bilimi ve gelecek (4) 


Ömer Özkaya
omerozkaya@gunes.com
16 Şubat 2017



Genetik Bilimi ve gelecek (4) 
Aklın almakta zorlanacağı pek çok hadise, Genetik`le mümkün olacak. Gerekli ilim ve araçlara sahip olmayanlar, yeni dünyaya ayak uyduramayacak ve mevcudiyetlerini devam ettirip ettiremeyecekleri tartışmalı hale gelecek. Elinde gerekli ilim ve techizat bulunan devletler ve güç odakları, yeni bir dünya inşa edecek, birtakım üstünlük ve avantajlara sahip olacaklar: 
1-Daha uzun ve daha sağlıklı bir ömüre sahip olacaklar. 
2-Sağlık harcamaları minimuma inecek. (ABD, 2011`de sağlık hizmetlerine 2,5 trilyon dolar harcadı. Kaynak: Amerikanın Sesi- 28 Nisan 2014) 
3-Genetik vasıtasıyla ``süper asker´´ üretme peşindeler. Eğer başarırlarsa &8211;ki başaracaklar gibi- askeri üstünlük elde edecekler. 
a- uykusuzluğa dayanıklı 
b- yaraları hızla iyileşecek 
c- cinsel arzuları azaltılmış 
d- ahlak anlayışı tahrif edilmiş 
e- haplarla beslenen 
f-  vicdan azabına düşmemesi için intikam duyguları artırılmış 
g- dinlere ve değerlere ``safsata´´ diyecek 
h- aklı olmayan ama zeki 
i-  makine-insan karışımı asker üretecekler. 
Bu ``özel güç´´ler, insandan üstün vasıfları sebebiyle karşı konulamaz olacak. Kelime kökeni itibariyle Latince ``Kehribarî güç / vis electrica´´ deyiminden ve Eski Yunanca ``Kehribarsal / elektrikos´´ sözcüğünden alıntı olan ``elektrik´´, zaten ``özel güç´´ demektir. ``Özel güç´´ arzusu oldukça eskidir. Elektriğe insanın karşı koyması nasıl ki mümkün değilse, insanın, genetik bilimi mamulü bu ``özel güç´´lere de karşı koyması mümkün olmayacak. İnsan, hayatı; laboratuvar ürünü yeni bir takım mahlûklarla paylaşacak, onlarla bir arada yaşayacak. 
Aklın almakta zorlanacağı bir diğer husus ise, insanın, Ab-ı Hayat iksirini keşfedecek olması. Ab-ı Hayat iksirinin keşfi, genetik biliminin zirvesi olacak, insanın çok uzun yıllar yaşamasını sağlayacak. Uzun ömür elementleri keşfedildiğinde Ab-ı Hayat hayaline ulaşılmış olacak. Uzun ömür insanın ilk günden beri hayali. Uzun ömür elementleri henüz keşfedilmedi, altı adet ve Asya`da olmaları muhtemel. Ab-ı Hayat elementleri; insanın uzun yaşamasını, aklını 800-900 yıl korumasını ve ömrü boyunca geliştirmesini, ömrü boyunca vücudun kendini yenilemesini, hafızanın korunmasını, ömür boyunca bebek sahibi olunmasını, ömür boyunca ilk günkü gibi enerjik olunmasını sağlayacak. 
İnsanı tanrısal niteliklerle donatmak gibi de algılanabilen ve algılatılabilecek genetik mühendisliği, biyoteknoloji, yapay zekâ, bilişim bilimleri ve kadim bilimler sentezi, insanı tanrılaştırma gibi bir hedefe sahip değil. Ölümsüzlükle insanı, hastalıklı olmama, negatif davranışlardan kaçınabilme ve en isabetli kararları verebilme ve insani tüm zaaflardan uzaklaştırabilme amaçlanmakta. Bu, insanı tanrılaştırma tehlikesi içerse bile asıl hizmet edeceği amaç, Allah`ın sonsuz çeşitlilikteki bilimlerine kapı aralamak ve insanın tekâmülünün önünü açmak, ufkunu sonsuz yelpazeli bir hale getirmektir. 

Nietzsche`nin ifade ettiği ``üst insan´´ın daha ötesinde bir varlık inşa ederek, evrenler bütününü algılayıp, kendini Mutlak İlim Sahibi`ni tanıma noktasına getirecek bir bilimsel çabadır ölümsüzlüğü aramak. Bir takım endişeler olsa bile bilimin, insanı asli unsuruna taşıyıcı bir misyonu olduğu asla unutulmamalıdır. Bilim olası bir takım endişeler bütününe kurban edilemez. ``Üst insan´´, ``insan-ı kâmil´´ ya da ``Esma-ul Hüsna´´ ile donanmış insan olmamız bizi, ancak sonsuzluklar evreninin sahibinin sonsuz küçüklükte bir cüz`ü olmaktan yine kurtaramayacaktır.  Büyüdükçe minikliğimizi idrak etmek, geliştikçe acizlikler okyanusunda yüzmek, bize bilimin kazandırdığı bir haslettir ve faydalıdır. Bu, azmimizi, çalışmamızı daha da teşvik edecektir. Bilimler yelpazesinin her çeşidi eninde sonunda Sonsuzlukların Sahibi`nin kapısına çıkar. Genetik bilimi, yapay zekâ ve tüm bilimler bir de bu açıdan değerlendirilmelidir. 
  Bugün ``iki günü birbirine eşit olan´´dan ``iki salisesi birbirine eşit olan zarardadır´´ çizgisinde ilerliyoruz. Yakında zaman ölçü birimleri de değişecektir. Zekâ, akıl geliştikçe zamanı ölçme bilimi de gelişmektedir. Yapay zekânın, doğal zekânın bir yansıması genetik mühendisliğinin, hücrelerin kendini yenilemesi yani geliştirmesi eyleminin ötesinde bir şey olmadığı gerçeğini gözden ırak tutmazsak, ``bilimsel gelişmelerle acaba zıvanadan mı çıkıyoruz´´ korkusunun yersizliği ortaya çıkar. 
``Bilim, Batı`nın bilimsel merkezlerinde de olsa gidip alınız.´´ 


Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.