Türk Meclisi

Anasayfa Görüşler Tartışmalar Haber & Yorum Temel Bilgiler Anketler Arama İletişim
Türk Meclisinde kayıtl?toplam kullanıc? 1832
Görüşlerde Yer alan toplam Makale sayıs? 10207
Açılan toplam Tartışma konusu sayıs? 236
Tartışma Panelindendeki toplam Mesaj Sayıs? 756
Toplam 798 Bilgi Makalesi ve toplam 2053 Haber bulunmaktadır.
Üye olmak istiyorum
Şifremi unuttum
Kullanıcı Sözleşmesi
Kullanıcı:
Şifre:
Görüş bildirebileceğiniz Ana Kategoriler
Anayasal Düzen (154) | Dış Politika (2290) | Ekonomi (234) | Eğitim (91) | Devlet Kurumlarımız ve Memurlar (63) | Adalet (71) | Milli Kültür (424) | Gençlik (27) | Siyasi Partiler ve Siyasetciler (849) | Tarım (147) | Sanayi (13) | Serbest Meslek Mensupları (5) | Meslek Kuruluşları (2) | Basın ve Televizyon (19) | Din (543) | Yurt Dışındaki Vatandaşlarımız (54) | Bilim ve Teknoloji (13) | Milli Güvenlik (624) | Türk Dünyası (891) | Şiir (77) | Sağlık (186) | Diğer (3430) |

Görüş bildirebileceğiniz Diğer konuları
Görüş bildirmek istediğiniz diğer konular (3430)


Diğer - Görüş bildirmek istediğiniz diğer konular konusu hakkında görüşler
Mustafa Mete İSLAMOĞLU - (Ziyaretci) 11.11.2014 20:34:57

FÜTÜROLOJİ

Mustafa Mete İSLAMOĞLU
YAZIYOR

DÜNYA
İNSANLIĞINI ŞAŞIRTAN
UYDURMA (güya) BİLİM
İnkar-ı bilimsel kılıfa sokmaya başladılar. Adının önüne bilim sıfatı ekleyerek geleceği tahmin ederek insanların inanç düzeyi iyice zayıflamışken şimdide bu minvalde ders olarak okutuluyor. Yani; çocuklarımız devlet eliyle dinsizleştiriliyor.
Bundan haberiniz var mı?
GAYB-I YALNIZ ``ALLAH` BİLİR!
Bu uydurma bilim bakın, nasıl lanse edilmekte ve nasıl yedirilmeye çalışılmaktadır. Lütfen dikkatle ve hataları yakalayarak okuyunuz.
Fütüroloji kavramı, bir bilim olmakla birlikte özellikleri itibariyle somutluk bakımından diğer bilimlerden bir nevi ayrılmaktadır. Tanım olarak ise bu kavram, uluslar arası bir perspektif içerisinde geleceği öngörmeye çalışmayı ifade etmektedir.
Tanım daha detaylı olarak incelendiği zaman, bu tanım içerisinde geçen uluslar arası perspektif ifadesinin altını çizmek gereklidir. Çünkü gelecek kavramı, tahmini olarak kısır, sınırlı ve de dar bir düşünce yapısı içerisinde meydana gelip oluşamamaktadır. Yani, fütüroloji biliminin de üzerinde çalıştığı üzere gelecek hakkında yorum yapabilmek için geçmişin çok iyi bilinmesi ve yıllar içerisinde değişen şartların iyi değerlenmesi gereklidir. Yoksa gelecek hakkında öngörüde bulunulamaz. Dönemin şartları ve geçmiş değerlendirilerek ileriki dönemlerde neler olabileceğini araştıran daha doğrusu öngörmeye çalışan gelecek bilimi, diğer bilimlere oranla daha soyut bir bilim olarak değerlendirilebilmektedir.
Gelecek bilimi, günümüz teknoloji dünyası içerisinde önemini ve değerini her geçen gün artırmaktadır. Öyle ki, fütüroloji giderek dünyada her geçen gün akademik bir statü kazanmaktadır. Bunun içinse değişik yollar ve stratejiler izlenmektedir. Fütüroloji, akademik bir statüye sahip olabilmek adına uzun vadeli öngörülerde değil, daha kısa vadeli öngörülerde bulunmuştur. Fakat, bilim belirli bir statüye ulaştıktan sonra öngörülerini daha uzun vadeli yapmaya başlamıştır. Burada ise deneyim eksikliği kendini göstermiş ve ileriki yıllar adına tahminlerde bulunabilmek zorlaşmıştır. Bu durum ise, zamanla aşılarak artık daha uzun vadeli tahminlerde bulunulmaktadır.
BATI MERKEZLİ İNKAR ALDATMACASI
Gelecek bilimi çeşitli öngörülerde bulunmadan önce birtakım çıkarımlarda bulunmaktadır. Öncelikle yaşanılan dönemdeki demografik, teknolojik ve de coğrafi unsurların gerçekleşen olaylara olan etkisi incelenmektedir. Bu inceleme ise, bütüncül bir yaklaşım sayesinde yapılır. Aynı zamanda yaşanan askeri ve de politik gelişmeler, fütürolojinin ileriki dönemlere dair varsayımlarda bulunması için oldukça önemli etkenleri oluşturmaktadır. Gerçekleşen askeri ve politik gelişmeler, bu bağlamda fütüroloji tarafından tanımlanmaya çalışılmaktadır. Bu bilimi ilginç ve de gizemli kılan bir özellik bulunmaktadır. O da, fütüroloji birbirinden çok bağımsız gibi görülen ve çok ayrı yerlerde gerçekleşebilen olayların aslında birbirleriyle bağlantılı ve yapışık olduğunu göstermektedir. Bu da, bu bilime olan ilgiyi artıran bir etkendir.
Gelecek bilimi, dünya üzerinde daha yeni yeni gelişen bir bilim dalıdır. Bu nedenle bu bilimden gereken ve istenilen verim alınamamaktadır. Bunda, ilk başlarda kısa vadeli varsayımlarda bulunmanın da etkisi büyüktür. Bakıldığında politik açıdan dünya devletleri için oldukça fazla önem taşıyan bu bilim, devletlerce tam olarak tanımamakta ve de bu disiplinden yararlanabilme şansı çok aza düşmektedir.
İMANI ZAYIFLARI KUCAĞINA DÜŞÜRECEK UYDURMA
Gelecek bilimiyle uğraşan kişiler yani gelecek bilimciler, öngörülerde bulunmadan önce en başta yaşanan olaylar arasındaki düzeni kavrayarak açıklama gereği duyarlar. Bu, varsayımda bulunmak için en önemli etkenlerden birisini oluşturmaktadır. Kıyametin kesin tarihi bile bu bilimin geliştiğinde sağlam verilere dayanarak tahmin edilebilecektir. Çünkü birbirleriyle bağlantısı olan olaylar, yaşanacak olayların da tetikleyicisi olarak görülebilmektedir. Olaylar arasındaki uyum ve düzen anlaşıldıktan sonra gelecek adına öngörülerde bulunulmaktadır.
Gelecek bilimiyle uğraşan kişiler, amaçlarına ulaşabilmek adına metodolojilerle çalışmaktadırlar. Bakıldığında bu yöntem domino taşlarının dizimine de benzetilebilir. Çünkü aynı veya farklı dönemlerde ve yerlerde gerçekleşen ve de birbirleriyle çok alakasız görülen olaylar bir düzene sokulur ve süreç anlamlandırılmaya çalışılır. Bu tür kişiler, yol haritasının çizimine engel olabilecek şeyleri anlamlandırır ve de o engeli yol haritasından çıkarırlar. İnsan ömrü ne kadar olabilir. Yarın başına neler gelebilecek, ne zaman hastalanacaksın, hatta ne zaman öleceksin, gibi soruların cevabını bu bilimle bulmanız mümkün olabilecektir.
Araştırma alanı ve de özellikleri itibariyle bakıldığında, gelecek bilimi daha yeni yeni gelişen bir bilim dalıdır ve günümüzde geleceğin bilimi olarak görülmektedir. Devletler tarafından çok daha iyi tanınmaya başlandıktan sonra, bu bilim devletlere yol haritaları çizecek, hatta politikalar belirlenebilecektir. Bu nedenle, bu bilimle uğraşan bilim insanları bu bilimi geleceğin en ilgi görecek bilimi olarak görmektedirler.
SORUYORUM? SİZ YARIN BAŞINIZA NE GELECEĞİNİ NASIL BİLE BİLİRSİNİZ?
Ve&8230; doğmamış günün, yaşanmamış bir ömrün içinde olacakları nasıl oluyor da bu uydurma bilimle bileceksiniz? Bir saat hatta bir salise sonrasını bilmenin mümkün olmayacağını, dünya tarihinde böyle saçma bir inanışın olmadığını, kahin kuhin adıyla bazı soytarıların insanları aldattığı gibi birde, bilim adı altında ortaya attıkları bu aldatmaca ile bizim genç cahil çocuklarımızın beyinleri yıkanacak ve aile mevhumumuzun yok olduğu gibi ALLAH inancını da gelecek nesil tanımayacak, ``fütüroloji´´ uydurması ile insanlık resmi kanallar eliyle dinsizliğe daha hızlı sürükleneceklerdir. Fütüroloji ile bizim gençliğimizi ALİM Mİ YAPMAK İLİM ADAMIMI YETİŞTİRMEK YOKSA ZALİM Mİ YAPMAYI DÜŞÜNÜRSÜNÜZ?
``GAYB ALEM`İNİ YALNIZ ``ALLAH BİLİR´´
Hayır; bizde biliriz diyenler küllen kafirdir.
11- KASIM &8211; 2014
A L A N Y A


Paylaş

Proje Yerlinet tarafından çözümlenmiştir.

© 2008 TurkMeclisi.org Her hakkı saklıdır. İçerik izin alınmadan kullanılamaz. Siteyi kullanan herkes "Kullanıcı Sözleşmesini" kabul etmiş sayılır. Kullanıcı Sözleşmesi.